כיום, יותר ויותר אנשים מרגישים בטוחים יותר לדבר על בעייתם ולפתור אותה במסגרת טיפול קבוצתי. אנשים הסובלים מבעיה מסוימת שמלווה אתכם לאורך היום, משפיעה על מחשבותיהם ואף מניעה אתכם לפעול באופן שלילי, מרגישים צורך לטפל בבעיה בקבוצה. כל זאת כיוון שמול מטפל יחיד ישנה סטיגמה וקושי להיחשף מול אדם שאינו שותף לבעיה.
הטיפול הקבוצתי מתייחס לטיפול שמתבצע בקבוצה בה לכל המשתתפים ישנו מכנה משותף קרי, בעיה משותפת. הטיפול הקבוצתי הטיפוסי הוא הליך טיפולי מתמשך אשר מתכנס פעם בשבוע, מורכב בדרך כלל מ- 8-10 משתתפים ומועבר בד"כ על ידי 2 מטפלים, גבר ואישה, (עובדים סוציאליים, פסיכולוגים, פסיכיאטרים), אשר עברו הכשרה כמטפלים קבוצתיים. הגבלת מספר המשתתפים (עד עשרה) בטיפול קבוצתי נועדה לאפשר את התנאים החיוניים לעבודה הטיפולית כאשר טיפול בידי 2 מטפלים משני המינים נועד לאפשר למטופלים מרחב הזדהויות גדול יותר.
כפי שצוין, טיפול קבוצתי נחלק לשני סוגי טיפול עיקריים דינאמי וקוגניטיבי התנהגותי (ממוקד).
טיפול קבוצתי דינאמי, מיועד לעזור לאנשים המבקשים לשפר את ההתמודדות שלהם עם קשיים ובעיות בחייהם. התפיסה הטיפולית עליה נשען הטיפול הקבוצתי מבוססת על הגישה הפסיכואדינאמית. תפיסה זו מעניקה חשיבות מרכזית להבנת תהליכים לא מודעים, ולאופן בו הם משפיעים על דפוסי התנהגות. כל זאת, דרך שיתוף פעולה עם אחרים במסגרת קבוצה. הטיפול נועד לאפשר עבודה אינטנסיבית ומעמיקה שמטרתה להפגיש כל אחד מהמטופלים עם עולמו הפנימי, וגם עם האופן בו משתקף עולם זה במגעיו עם אחרים. (עוד על טיפול זה ניתן לקרוא במאמר המצורף).
טיפול קבוצתי קוגניטבי התנהגותי מיועד גם הוא לעזור לאנשים המבקשים לשפר את ההתמודדות שלהם עם קשיים ובעיות בחייהם אך תוך כדי התמקדות בבעיות של "כאן ועכשיו", המשותפות למטופלי הקבוצה. גם במקרה זה הטיפול נעשה בד"כ ע"י שני מטפלים אך הוא מובנה וקצר יותר.